De vorbă cu specialiștii

Descoperă secretele unei vieți sănătoase cu interviurile noastre exclusive! De la experți în nutriție și antrenori de fitness la profesioniști în sănătate mentală, vei găsi sfaturi inspiraționale și practice pentru a-ți transforma stilul de viață. Îmbunătățește-ți alimentația, adoptă obiceiuri de exerciții eficiente și explorează tehnici de gestionare a stresului pentru a-ți optimiza sănătatea fizică și mentală. Fii inspirat să trăiești o viață plină de energie și echilibru cu ghidurile noastre utile. Descoperă interviurile noastre acum și începe călătoria către o viață sănătoasă!

Kilogramele în plus și problemele de sănătate

Cu Dr. Alin Popescu - Medic primar medicină sportivă
Ce probleme vin odată cu kilogramele în plus? Aflăm de la Dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă.

ALIN POPESCU: Spun ceva care ar putea să enerveze: Persoanele care au suferit de obezitate de grad II și au slăbit nu arată neapărat bine dezbrăcate. Să nu confundăm așadar o haină frumoasă și o greutate normală cu a arăta bine în costum de baie pentru că, mai ales la 35-40+, în momentul când ai avut o perioadă relativ lungă cu exces de kilograme, există tehnic un exces de piele. Trebuie să avem în minte că dacă am slăbit mult, nu automat voi arăta și bine. Eu îmi modific indicele de masă corporală și compoziția corporală, observ că au scăzut, dar nu va fi un impact pregnant asupra modului în care arăt.

Riscurile obezității sunt însă enorme. Evident, în România, unde 60% din populație moare din cauză cardiovasculară, vorbim de hipertensiune arterială, hipercolesteromie, infarct miocardic acut. Și nu sunt doar ele.

Află care sunt problemele de sănătate care pot apărea din cauza obezității ascultând interviul cu dr. Alin Popescu.