Îți recomandăm să citești și...
Poate te interesează și unul din celelalte articole de mai jos.
Odată ce se încălzește vremea, începe și sezonul grătarelor. Fie că îl faci la curte, undeva la munte sau în mijlocul naturii, un grătar în aer liber, alături de familie și prieteni poate fi o modalitate bună de a-ți petrece timpul liber și de a te relaxa.
Însă, dacă ai simțit vreodată că grătarul ți-a picat greu, uite la ce să fii atent:
Evită carnea foarte grasă sau procesată. Optează pentru carne slabă: pui, pește sau vită slabă. Dacă vrei carne de porc, alege bucăți cu mai puțină grăsime, cum ar fi mușchiul.
Marinada nu e utilă doar pentru gust – ci ajută și la frăgezirea cărnii, ceea ce înseamnă că e mai ușor de digerat. Folosește ingrediente simple, cum ar fi: uleiul de măsline, lămâie, usturoi, ierburi aromatice.
Când carnea este gătită pe grătar la temperaturi mari sau direct pe flăcări, se pot forma substanțe chimice cancerigene (HCA și PAH). Acestea se formează atunci când proteinele din carne interacționează cu căldura excesivă și fumul de la grătar.
De asemenea, carnea prea mult gătită sau arsă, devine uscată și e mai greu de digerat. Asigură-te că grătarul nu este prea fierbinte și gătește carnea la un jar mai moderat. Înainte de a pune carnea pe grătar, așteaptă ca focul să se potolească, până când jarul rămâne fără flăcări.
O salată simplă sau câteva legume la grătar (ardei, ciuperci, ceapă roșie) nu doar că dau gust mesei, dar ajută și digestia. Fibrele sunt importante, mai ales când masa e bogată în proteine.
Hidratarea este foarte importantă, mai ales când vine vorba de digestia cărnii gătite la grătar. Consumul de apă ajută la procesul de digestie și previne deshidratarea cauzată de consumul de alcool.
DIGEX® PLUS conține un amestec complex de enzime digestive, ce ajută organismul să facă față suprasolicitarii cauzate de mese copioase sau alimentație inadecvată, reprezentând alegerea perfectă în perioadele de sărbători. Asigură o digestie completă chiar și în cazul exceselor alimentare și permite digestia unei largi varietăți de alimente.