Îți recomandăm să citești și...
Poate te interesează și unul din celelalte articole de mai jos.
Tu știi de ce ne îmbolnăvim mai des în sezonul rece? Temperaturile scăzute și schimbările bruște ale vremii slăbesc imunitatea, în timp ce umiditatea crescută și aglomerația din spațiile închise favorizează răspândirea virusurilor. În același timp, expunerea mai redusă la soare scade nivelul de vitamina D, care este esențială pentru imunitate.
Cum ne protejăm de răceli? Un sistem imunitar sănătos ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și bolilor, reducând riscul îmbolnăvirilor frecvente. Iată câteva sfaturi pentru un sistem imunitar puternic:
Alimentația echilibrată: baza unui sistem imunitar puternic
Alimentația joacă un rol important în menținerea unei bune funcționări a sistemului imunitar. Asigură-te că mănânci alimente bogate în vitamine și minerale. Citricele (bogate în vitamine C) precum portocalele, lămâia, grapefruitul și legumele precum broccoli, spanacul, legumele verzi, usturoiul și ceapa ajută la întărirea imunității. De asemenea, lactatele fermentate, cum ar fi iaurtul și kefirul, sunt surse bune de probiotice și conțin bacterii benefice care susțin sănătatea intestinului (foarte importantă pentru imunitate). Sursele de omega-3, cum ar fi peștele gras (somon, macrou), semințele de in și nucile trebuie adăugate și ele în alimentație pentru că pot reduce inflamația și susțin imunitatea.
Hidratarea corectă
Apa este importantă pentru funcționarea corectă a organismului. Cantitatea de apă recomandată zilnic este de aproximativ 2-2,7 litri (8-11 pahare) la femei și de aproximativ 2,5-3,7 litri (10-15 pahare) la bărbați. Pentru diversificare, poți include ceaiuri din plante (cum ar fi echinacea sau ghimbir) care au proprietăți imunitare.
Odihna
Noaptea este momentul în care corpul se regenerează și își reface resursele. Atât copiii, cât și adulții au nevoie de un program regulat de somn pentru a-și menține sistemul imunitar puternic. Cei mici au nevoie de 10-12 ore de somn pe noapte, în funcție de vârstă, iar adulții de 7-9 ore de somn.
Activitatea fizică regulată
Exercițiile fizice stimulează circulația sângelui și, implicit, transportul celulelor imunitare prin corp. Plimbările în aer liber, mersul pe bicicletă sau exercițiile la sală sunt importante atât pentru o stare fizică bună, cât și pentru un organism sănătos pentru că reduce reduce inflamația din corp, scade nivelul hormonilor de stres și stimulează producția de anticorpi și globule albe, care ajută la apărarea organismului împotriva infecțiilor.
Suplimentele alimentare: când sunt necesare?
Deși putem să obținem nutrienții necesari organismului nostru din alimentație, uneori poate fi nevoie și de suplimente, mai ales în sezonul rece.
· Vitamina C ajută la funcționarea optimă a sistemului imunitar și reduce frecvența și durata răcelilor.
· Vitamina D3 este esențială pentru imunitate și este adesea deficitară în lunile de iarnă, când expunerea la soare este limitată.
· Zincul un mineral care ajută la scurtarea duratei răcelilor și susține funcția imunitară.
Pentru o imunitate puternică, folosește produsele din gama PROIMMUNITY.